יש לכם מטבח לבן? כך תנקו אותו ביעילות

מטבח לבן הוא בחירה עיצובית אלגנטית ונקייה, אך יחד עם זאת, הצבע הלבן עשוי לדרוש תחזוקה שוטפת כדי לשמור על המראה הרענן והנקי שלו. כאשר מדובר על מטבחים לבנים, כל כתם או סימן קטן עלול לבלוט מאוד, ולכן חשוב לדעת איך לשמור עליו מבריק ויפה לאורך זמן. בכתבה הבאה, שנעשתה בשיתוף עם חברת עיצוב מטבחים, נביא לכם מספר טיפים שיסייעו לכם לנקות את המטבח הלבן בקלות וביעילות.

נקו מיד אחרי הבישול

אחד הטיפים החשובים ביותר לניקוי מטבח לבן הוא לפעול באופן מיידי אחרי הבישול. אל תמתינו לכתמים שיתייבשו על המשטחים. קחו מגבת מטבח לחה ונגבו מייד את הכתמים. פעולה מהירה תעזור למנוע מהכתמים להיכנס למשטח וליצור לכלוך שקשה להסיר.

השתמשו בחומץ לבן מדולל במים פושרים להסרת כתמים

חומץ לבן הוא חומר שיכול לעזור לנקות כתמים עקשניים ממשטחים לבנים. כדי להכין תערובת ניקוי פשוטה אך אפקטיבית, ערבבו חומץ לבן עם מים פושרים ביחס שווה. החומץ עוזר לפרק לכלוך ושומנים, אך אינו פוגע בצבע הלבן של המשטח. הוא גם ידידותי לסביבה ואינו מכיל חומרים כימיים מזיקים. השתמשו בתערובת לניקוי משטחים כמו דלתות של ארונות, שולחנות או משטחי עבודה, ונגבו בעדינות עם מטלית מיקרופייבר.

הימנעו משימוש בכלי ניקוי מחוספסים, הם עלולים לגרום לשריטות

משטחים לבנים נוטים להיות רגישים יותר לשריטות ולכן כדאי להימנע משימוש בכלי ניקוי מחוספסים כמו סקוצ'ים חזקים או מברשות קשיחות. חומרים מחוספסים עלולים לשחוק את פני השטח ולגרום לשריטות שלא ניתן לתקן. במקום זאת, בחרו בכלי ניקוי עדינים כמו מטליות מיקרופייבר או מברשות רכות. מטליות אלו מסירות לכלוך בצורה יעילה מבלי לפגוע במשטח הלבן או להשאיר סימנים.

הימנעו משימוש בסבון כלים צבעוני

רבים אינם מודעים לכך, אך סבון כלים צבעוני עלול להותיר סימנים על משטחים לבנים. חומרים כימיים בסבונים צבעוניים יכולים לחדור למשטח ולהותיר אחריהם כתמים שקשה להסירם. כדי להימנע מכך, העדיפו להשתמש בסבון כלים שקוף או לבן, כך שלא יוותרו סימנים לא רצויים על המשטח.

נקו גם את הרובה שמסביב לאריחים הלבנים

במטבחים לבנים רבים נעשה שימוש באריחים לבנים על גבי הקירות. חשוב לזכור לנקות גם את הרובה – המילוי בין האריחים, אשר נוטה לצבור לכלוך במהירות. השתמשו במברשת שיניים ישנה או בכלי ניקוי דק כדי להיכנס בין החריצים ולנקות את הרובה בצורה יסודית. ניתן להשתמש בחומץ או בחומרי ניקוי מיוחדים כדי לפרק את הלכלוך והצטברות השומנים.

פנו את משטח העבודה לפני הניקיון

כאשר אתם מתכוונים לנקות את המטבח, הקפידו לפנות תחילה את משטח העבודה מכלים, סכו"ם ומכשירי חשמל קטנים. כאשר המשטח פנוי, קל יותר לראות לכלוך וכתמים שעלולים להסתתר מאחורי הפריטים השונים. מעבר לכך, לכלוך בולט הרבה יותר על רקע לבן, ולכן כדאי לעבוד בסביבה מסודרת וללא הפרעות.

השתמשו בספוג הפלא

ספוג הפלא הוא כלי ניקוי ייחודי המסוגל להסיר כתמים עקשניים ללא צורך בכימיקלים. הוא עשוי מחומר מלטש עדין המסיר לכלוך בצורה יעילה מבלי לפגוע במשטח.

הקפידו לאוורר את המטבח

אוורור הוא מרכיב חשוב בשמירה על ניקיון המטבח הלבן. הקפידו להפעיל את הוונטה או את קולט האדים בכל פעם שאתם מבשלים, כדי למנוע הצטברות של אדים ושומנים על המשטחים. האדים עלולים ליצור שכבת לכלוך דביקה שקשה יותר להסיר לאחר מכן. אוורור טוב יסייע גם במניעת הצטברות של ריחות בישול לא נעימים.

טיפים נוספים לניקוי מטבח לבן

-החליפו את ספוג הכלים לעיתים קרובות: ספוגים נוטים לצבור חיידקים במהירות, ולכן חשוב להחליפם לעיתים קרובות. ספוגים ישנים עלולים להשאיר ריח רע ואף להעביר חיידקים למשטחים.

-אל תערבבו חומרי ניקוי שונים: שילוב של חומרים כימיים עלול ליצור תגובות מסוכנות ואף לפגוע במשטחים שלכם.

-קודם מנקים ואז מחטאים: ניקוי בסיסי חשוב להסרת לכלוך ושומנים. לאחר מכן, אפשר להשתמש בחומרי חיטוי כדי לוודא שהמשטחים נקיים מחיידקים. אך קודם יש לוודא שהמשטח נקי מלכלוך פיזי.

 

מה היה לנו עד עכשיו?
טרנדים

מאמרים פופולריים אחרונים